JAKÝ TEXT PSÁT DĚTEM NA POHLED?

05.11.2016

Známe to všichni...dítě nám odjede na školku/školu v přírodě, na tábor...prostě kamkoliv pryč a loučí se většinou se slovy "mami, tati, hlavně mi pište"!

 

Známe to všichni...dítě nám odjede na školku/školu v přírodě, na tábor...prostě kamkoliv pryč a loučí se většinou se slovy "mami, tati, hlavně mi pište"!. Pokud ne a je rádo, že zapadlo do autobusu, máte o starost méně ;-). V opačném případě je před Vámi pár pohledů, které je třeba napsat - a to nemluvím o tom, že ten první jste již měli poslat poslední pracovní den před odjezdem :-)! Když máte děti na školce v přírodě, je to o to složitější, že pohledy musíte napsat najednou a s předstihem. Alespoň my to tak ve školce dělali. Rodiče dali u autobusu učitelkám nenápadně 5 pohledů s očíslováním, v jakém pořadí mají pohledy rozdávat. Ale už jste někdy zkoušeli napsat najednou 5 pohledů a aby to dávalo smysl? Zvlášť, když máte děti dvě, tři a víc a každému píšete jinou "pohádku"...
Často se mě lidi ptají co dětem pořád píšu. A já se vždy usměju a rozpovídám se.... A ráda :-)

 

Abych usnadnila psaní pohledů i Vám, nabízím jakýsi tahák co jak napsat:

V případě týdenní akce stačí max 4 pohledy s tím, že jeden pošlete v poslední pracovní den před odjezdem, aby ho Vaše ratolest dostala hned první den po příjezdu.

1/ PLÁN
Představte si jak taková akce z pohledu dětí probíhá...příjezd na místo činu + rozdělení pokojů (tzn. - oslovení, jaká byla cesta autobusem, s kým spí na pokoji, pusa na závěr) ...zábavný program venku + hry (tzn. - oslovení, jak tráví volný čas, jestli mají nějakou celopobytovou hru, pusa na závěr)....čerstvý vzduch + zážitky (tzn. - oslovení, že přejete krásné počasí bez mráčků, kde už byli na výletě, pusa na závěr)...těšení se na návrat (tzn. - oslovení, jak to rychle uteklo, že se těšíte na Vaše dítko a na vyprávění všech zážitků, záverečná pusa). Uffff... ;-)). To jsou velmi stručná témata, kterých se dá držet. Co téma, to jeden pohled.

2/ DOMÁCÍ MAZLÍČEK 
Pomůže Vám, pokud máte doma domácího mazlíčka jmenujícího se...řekněme...třeba pruhované morčátko Čárka. Do každého pohledu můžete zahrnout větu typu jak Čárka dneska běhala v domečku, že jste jí koupili dobrůtku, aby se jí nestýskalo, že jí při chování říkáte, že se brzy dočká apod. Pokud máte doma zvířátek víc, tím lépe. Můžete pak dát co pohled, to tématicky jedno zvířátko :)

3/ PŘEKVAPENÍ
Máme doma takový zvyk (možná díky tomu, že se naše děti vrací vždy v pátek, před víkendem). Po každém návratu si o víkendu jdeme udělat hezký rodinný den. Zkrátka naplánujeme akci, výlet, zážitek...cokoliv, kam běžně nechodíme, co běžně neděláme a dětem to tedy není všední a okoukané. A právě takový "rodinný den" můžete nakousnout do pohledů. Že doma po příjezdu chystáte překvapení, že si uděláte skvělý den a jak se na to těšíte... :-)

 

PS: Kdybyste sháněli skvělé nevšední pohledy pro děti, uměla bych poradit ;-). Znám totiž paní, která kreslí krááásné pohledy. Nejen, že je fakt úžasná, ale má i skvělý tvůrčí tým v podobě svých dětí :-))) . Ostatně si o ní můžete zde - Můj příběh ;-). Krásný den všem.... 

 

 

Rubriky blogu

Nzc4NTM1Z